REGISZTRÁCIÓ

*

*

*

*

*

*

ELFELEJTETT JELSZÓ

*

A puszták pizzája, avagy a langalló

Teljesen szakszerűen kifűtöttük a kemencénket az ősz közepére és éppen ezért itt az ideje, hogy süssünk is valamit! Természetesen nem kezdhetünk mással csak egy langallóval, vagy más néven kenyérlángossal. Megmutatjuk!

Kezdő "kemence használóknak" ajánlatos valamiféle egytál étel, azt állítólag nem lehet elrontani. A langalló mellett döntöttünk. Az éttermi nagy konyhában már többször sütöttünk, szeretjük is, de biztosan más az íze a kemencében.

 

                

Szerencsére a kezdeti esőt felváltotta a napsütés, kimondottan langalló sütő idő van! Az alapanyagokat összekészítettem, természetesen főtt füstölt csülök, lila hagyma, uborka, répa. A tésztát a fokhagymás olajjal kikent tepsibe rendeztem és a langalló sajátosságának megfelelően elősütöm. A kemence 200 fokos és 20 perces elősütést próbálok ki.

 

        

Jelentem, az elősütés jól sikerült.Az elősütött tészát jó alaposan megkentem tejföllel, majd a vastag tejföl rétegbe szórom bele a finomságokat. Sózom, borsozom, majd kakukkfű és rozmaring is megy a tésztára és a csülökre. Aztán újra be az egészet a sütőbe. Újabb 200 fok és 15-20 perc.

 

                      

Jön a nyitány! Vagy a nyitás? A kemence ajtaja után a tévőt vesszük ki és várjuk, hogy na mit is sütöttünk ki.

 

              

Íme a két tepsi kisült langalló. A kenyérlángosunk tetejéről egy közeli kép.

 

                                                                                  

 Ebédre megterítünk és hogy jól csússzon, kortyolunk mellé egy pohár vörös bort. Jó étvágyat!

 

 

FEL