REGISZTRÁCIÓ

*

*

*

*

*

*

ELFELEJTETT JELSZÓ

*

Teleltetés - Utolsó simítások a kertben

Mindenki elvégezte már? Muskátli teleltetése, kardvirág hagymájának felszedése, batáta gumók begyűjtése az utolsó késő őszi munkálatok a kertben.

Sajnos nem tarthat örökké a tavasz a késő őszben. Tudomásul kell vennem. Az eddigi napsütéses, 18 fokos nappalok elmúlnak és most már a ködös, nyirkos reggelek egyértelműen megmutatják, hogy a tél nincs messze. De talán még jut idő az utolsó kerti simításokra.

 

Gyönyörűen díszített nyáron a lombjával a batáta.

 

Most ennek a gumóit kell felszedni. Nálunk a vöröses levél árnyalatú batáta díszelgett, de azt gondolom, hogy a sok-sok téglaszín mellé jövőre egy élénk zöld batátát is beszerzek.

 

És még a földben van a kardvirág hagymája, azt is be kell gyűjteni és át kell teleltetni. Természetesen mindig van segítség. Most Boriszka asszisztált a fényképezéshez. Hiába kértem, hogy hasaljon a gumók mellé, ennyire nem volt készséges. Akkor látszana igazán, hogy a gumók nem sokkal kisebbek, mint a cicmi feje.

 

Megdöbbenésemre gigászi méretű gumókat és hatalmas, szinte öklömnyi kardvirág hagymákat szedtem fel. Ráadásul a kardvirág hagymái tele vannak aprócska fiókhagymákkal. Ezek szerint jól érezték magukat nálunk!

 

FEL